De weg naar Bij & Mus - Bij en Mus
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

De weg naar Bij & Mus

22 Jan 2020
door Susan

In april 2019 was het eindelijk zover voor ons; Bij en Mus ging live. Het was een bijzondere dag voor ons en de vele positieve reacties maakten ons zo enorm trots. Want natuurlijk was dit niet iets wat we zomaar even bedacht hadden of iets wat op maandag in ons opkwam en wat vrijdag online stond.

Eigenlijk begon het al in 2015. Jessica begon met een grote droom van haar: Een webshop in kinder- en babyartikelen. Tijdens haar eigen zwangerschappen kon ze vaak moeilijk vinden wat ze precies zocht. Leuke spulletjes in haar stijl. Dat was de aanleiding om haar eigen winkel te starten. De naam van de shop was KraamKraam. Het was een soort marktkraam voor kraamproducten. Ze naaide zelf mooie zakken en verpakte alle leuke bestellingen tot kraampakketten, zodat mensen unieke cadeautjes konden geven aan nieuwe mama’s. Het liep lekker en ze bezocht leuke markten waar mensen ook erg enthousiast reageerden. Susan hielp mee aan de achterkant. Ze bouwde de website van KraamKraam helemaal zelf, maakte foto’s voor Jessica en hielp af en toe op de markten. Het was zo leuk om samen te doen! Zelfs met bijna 40 weken zwanger hielp Susan nog mee op een markt. Maar als het leuk is en het voelt niet als werk, waarom dan niet?

KraamKraam liep goed, maar na een tijdje paste het gewoon even niet goed meer in ons leven. Soms lopen dingen anders dan je wilt of dan je had verwacht. Je kunt niet alle positieve energie meer in je bedrijf stoppen, al zou je dat wel willen. Een moeilijke keuze, maar het was beter om KraamKraam op dat moment te stoppen.


foto: Jessica op een markt met het KraamKraam assortiment.

We hebben altijd al geroepen dat we iets samen wilden doen. Twee schoonzusjes, die zo ontzettend met elkaar op één lijn liggen... We droomden over de merken die we allemaal zouden willen verkopen.. Samen op inkoop in het buitenland gaan.. En dat we zelfs na een tijd, als het groter wordt, een pand hebben samen van waaruit we alles kunnen runnen. Fantastische dromen! En na jaren van dromen, brainstormen, notuleren, schetsen... was het moment daar. We hadden beide ons leven op de rit, energie voor 10 en stonden te trappelen om te starten met dat wat we altijd al wilden doen: Een shop van ons samen.

De naam bedachten we stiekem niet zelf. Het is bedacht door een vriendin van Jessica. Al wist zij op dat moment helemaal niet dat zij de naam van onze shop verzon! Sjak reageerde op een Facebook-foto van een dochter van Susan: 'Wat een schatje. Een echt ‘Beij-mussie’. Ze doelde daarmee natuurlijk op de achternaam Benjamins. Dat het dochtertje echt een Benjamins gezichtje had. Maar wij zagen het ineens helemaal voor ons: Bij en Mus! Een verbastering van onze achternaam.. En ook nog een verwijzing naar de natuur, waar wij zo dol op zijn en waar wij ons ook voor willen inzetten om de wereld nog een stukje mooier te maken. Perfect!

De naam was dus geboren. En in april 2019 was het moment daar. Even daarvoor begonnen we al met het aanschrijven van diverse merken die we graag zouden willen verkopen in onze shops. En natuurlijk waren er ook afwijzingen. Of inkoopbedragen waar wij in onze wildste dromen nog niet van hadden durven dromen - Way out of our league. Er waren tegenslagen, maar er waren ook genoeg berichten waar wij een gat van in de lucht sprongen. Merken die onze stijl complimenteerden.. Super gaaf om te horen. We besloten ook om de site deze keer niet from scratch helemaal zelf te bouwen. We hebben een bedrijf voor webshop-software in de arm genomen en we bouwden samen met hen een prachtige webshop die onze verwachtingen zelfs heeft overtroffen. Mega trots! We wilden eigenlijk 1 mei live gaan, maar die datum viel net ongunstig in verband met Koningsdag en de Mei-vakantie. En daarom besloten we 24 april al live te gaan. Het was een heerlijke, prachtige, zonnige lentedag. Perfect. In de ochtend hadden we nog een laatste check met de mensen van de software van onze website om te kijken of alles goed werkte, en toen waren we er klaar voor. We trilden als rietjes toen we live gingen op Facebook! De champagne smaakte extra lekker. En hoe spannend het ook was, het voelde goed. Dit was ons ding. Een prachtig plekje hadden we online gecreëerd, op het grote wereldwijde web. Ons mooie plekje dat voelt als thuiskomen. Met mooie en handige spulletjes, leuke cadeautjes, maar vooral producten die de wereld mooier maken. Spullen die niet schadelijk zijn voor het milieu en onder goede omstandigheden zijn gemaakt. En zelfs bij onze verpakkingsmaterialen letten we daar zoveel mogelijk op.

En natuurlijk hebben we nog dromen. Heel veel! En we gaan er alles aan doen om die te bereiken. We kunnen niet wachten wat de toekomst voor ons in petto heeft! Dankjewel dat je deze blog hebt gelezen... We vinden het super tof dat we zoveel lieve trouwe volgers al hebben. We waarderen het enorm.

 

Veel liefs,

Jessica & Susan
Bij & Mus

 

Onderstaande foto's: In de zomer van 2018 reisden we samen naar Denemarken, waar we een heerlijke vakantie hadden met onze gezinnen bij elkaar. We hebben een enorme liefde voor Scandinavië, dus dit was voor ons echt ultiem genieten!

Kids in Denemarken, zomer 2018

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »