Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen (en mama's)

22 Jan 2020
door Susan

Sinterklaas... Wat kan het toch weer chaos worden als het half november is en die stoomboot weer in zicht is. De ouders ruziën over de kleur van de Pieten en de kids hebben slapeloze nachten over het aantal cadeautjes dat er voor hen in die zak zal zitten. En heel eerlijk? Wij willen zo graag dat Sinterklaas weer gewoon zo'n heerlijk, kneuterig feest wordt. Net als vroeger. Kwaliteit boven kwantiteit. En vooral; gezelligheid boven alles.

 

Kleine cadeaus tot 10 euro

Bij duurzaam denken veel mensen vaak aan duur. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn! En mochten producten wel in de aanschaf wat duurder zijn, dan is dat vaak omdat ze een stuk langer mee gaan. En dan zijn ze uiteindelijk dus tóch weer goedkoper. Om je te laten zien dat er genoeg leuks is voor een klein budget, geven we je eerst een aantal tips voor kleine cadeaus tot 10 euro. Leuk voor in de schoen, maar ook perfect voor in de zak!

  1. Miss Nella make-up: Vanaf € 3,95 tot € 7,50
    Volgens mij zijn eigenlijk alle meisjes dol op make-up en er zijn ook super veel jongens die kleurtjes op hun nagels helemaal te gek vinden! Helaas zit veel make-up echt vol met troep en is het daarom niet geschikt voor kinderen. Sommige make-up is ook op dieren getest, en dat wil je gewoon echt niet! De make-up van Miss Nella is geurloos, op waterbasis en volledig vegan. En ook nog leuke prijsjes! De lipgloss kost € 3,95 en de nagellakjes, oogschaduw en blushes kosten € 7,50 per stuk. 

  2. Geef een leuk boekje cadeau... Van Fiep tot unicorns (tot € 9,99)
    Boekjes kan een kind nooit genoeg hebben toch? Wij lezen elke avond een boekje (of twee, of drie...) voor het slapengaan, dus er worden hier heel wat boekjes verslonden. De boekjes van Fiep blijven geweldig toch? De illustraties vervelen nooit. Maar de nieuwe boekjes met vilten flapjes zijn bijvoorbeeld óók super leuk. En het spiegeltje aan het einde van het boekje is een leuke verrassing voor een kleine baby of dreumes.

  3. Houten dieren van Holztiger voor uren speelplezier (vanaf € 7,95)
    Splinternieuw in ons assortiment... Houten dieren van Holztiger. Wat zijn ze leuk! Ons assortiment gaat hierin nog groeien, maar we hebben al een leuke start gemaakt met deze houten vriendjes. Mijn dochter kreeg ze voor haar tweede verjaardag begin november en ze er echt dol op! En het leuke is dat je een hele boerderij of dierentuin kunt verzamelen. Een diertje in de schoen, een diertje in de zak, een diertje op je verjaardag en een diertje als beloning voor zindelijkheid... You get the point :) 
    Oh, en wordt er niet mee gespeeld, dan staat dit práchtig in je huis. Just saying.



Duurzame cadeautips van 10-30 euro

Voor een iets groter budget hebben we nog veel meer leuke dingen. Allemaal duurzame cadeaus: Eerlijk gemaakt, van veilige materialen waar je kleine heel lang plezier van kan hebben. En wordt er niet meer mee gespeeld? Verkoop je speelgoed of geef het weg, want het kan vast nog weer een nieuwe ronde mee. 

  1. Handgemaakte houten olifanten puzzel van Pinch Toys voor € 21,50
    Dit vinden wij dus echt zo'n beauty... De warme kleuren zijn echt prachtig. Door de mooie grote stukken ook geschikt voor kleintjes, want er is geen verstikkingsgevaar. De puzzels zijn handgemaakt in Kroatië. Zonder scherpe hoekjes of kantjes en vrij van chemicaliën.

  2. Een moses mandje voor je pop of knuffel van Fabelab voor € 28,95
    Nog zo'n prachtig eco-friendly cadeau dat geen kind kan weerstaan: Een moses mandje van 100% biologisch GOTS katoen. Of je kind nou graag speelt met poppen of knuffels.. Ze hebben allemaal een plekje nodig om lekker te slapen toch? Er passen poppen en knuffels van maximaal 34 cm in, dus het mandje is ook heel erg geschikt om te geven samen met zo'n mooi Paola Reina Gordi pop. De poppen zijn er in diverse uitvoeringen en kosten tussen de € 14,95 (bloot) en € 21,95 (met ondergoed). We verwachten in de maand november ook nog een levering van super schattige poppenkleertjes.




  3. Voor je baby een multi inzetbare rammelaar van Fabelab voor € 12,95
    Ze zijn super leuk om te zien en ze zijn er in 4 designs: Een blauwe kat, een okergele beer, een witte eenhoorn en roze konijntje. Maar het allerleukste is dat je ze altijd en overal kunt gebruiken. Door het bandje met daaraan een drukknoopje kun je hem eigenlijk overal gebruiken. Aan de box, in de maxicosi in de auto, aan een babygym... Welke soort kies jij?

  4. Het dierenboek van Jenny Broom & Katie Scott (€ 25,95)
    Dit kan niet anders dan het mooiste dierenboek zijn dat je ooit hebt gezien! De illustraties zijn echt waanzinnig en er is zó ontzettend veel te leren. Als je een leergierig kind hebt dat van dieren houdt, dan is dit cadeau zeker een schot in de roos.

  5. Het Leukste Dierendoeboek van Katie Scott (€ 12,95)En bijpassend bij nr 4: Het Leukste dieren DOE boek. Ze noemen het zelf 'het Leukste Dierendoeboek', en daar is ook geen woord aan gelogen. Dit is echt het leukste dierendoeboek dat er is! Puzzels en tekeningen maken... Je kleine avonturier is hier echt uren zoet mee. Misschien vergeet hij zelfs die videogames wel.

  6. Tikiri bijt en badspeelgoed diertjes voor € 13,50
    Ook nieuw in onze shop; het merk Tikiri. Gemaakt van natuurlijk rubber en met plantaardige verf gekleurd, dus helemaal veilig voor kleintjes. Je kunt kiezen uit het paard, de giraf, nijlpaard, leeuw en zebra. Omdat er geen gaatje in het speeltje zit komt er geen vocht en vuil in, en daardoor kan er dus geen onhygiënische schimmel in het speeltje ontstaan. Yeah!

Sint cadeau tips voor de duurzame mama

Het mag dan wel een kinderfeest zijn... Die hardwerkende mama's mogen ook niet vergeten worden toch? Dus als jullie net als ons ook altijd wat cadeautjes voor papa's, mama's, opa's en oma's in de zak doen.. Dan zijn hier nog wat toffe tips voor cadeaus voor de bewuste mama's.

  1. Kore boeket van papieren bloemen, Jurianne Matter (€ 13,50)
    Deze zal bij elke mama in de smaak vallen. Een boeketje dat altijd prachtig van kleur is en dat je geen water hoeft te geven om hem in leven te houden. Want die lieve mama's zijn al zo druk. Win-win!

  2. Invulboek voor moestuin liefhebbers (€ 17,50)
    Stiekem staat deze ook op mijn persoonlijke verlanglijstje. Ik zou het zo leuk vinden om een moestuin te hebben en onze eigen groentes te kunnen verbouwen! Want dat is ook zo enorm leerzaam voor de kids. Dit boek helpt je op weg met je moestuin. Misschien niet helemaal het seizoen nu, maar je kunt hem maar beter vast in huis hebben voordat je in 2020 je moestuin begint.

  3. Een schoolfotoboek om alle schoolfoto's van je kleine musje in te bewaren voor € 14,95
    Tja, behoeft geen uitleg toch? Waar bewaar je anders al die schoolfoto's die je door de jaren heen verzamelt? Bundel ze in dit mooie boek. Een geweldige herinnering voor later. They grow up so fast!




  4. Een prachtige maanfasen poster, geprint op gerecycled papier (€ 9,95)
    Uit onze eigen Bij en Mus collectie.. Een prachtige print van door Jessica handgeschilderde maanfasen. En de A4 poster is natuurlijk geprint op gerecycled papier. Hang jij hem op of lijst je hem in? 

  5. Twig leaves papieren kransje van Jurianne Matter voor € 9,50
    Ook deze zal niet misstaan bij jou thuis. Maak er een mooie krans van met de voorgestanste blaadjes, of hang hem als slinger op. Ook leuk: Leg hem als lange slinger over de mooi versierde kersttafel heen!

  6. Kids quotes invulboekje van House of Products (€ 7,50)
    Omdat jij natuurlijk het meest hilarische kind óóit hebt, is het wel belangrijk dat al die geweldige uitspraken gebundeld worden zodat ze niet vergeten worden. House of Products maakte dit super leuke boekje waar in je ze allemaal kunt bijhouden! Ook super leuk van HOP: Broodtrommelbriefjes waar mee je je kind in zijn of haar broodtrommel kunt verrassen. We love it!

 

We hopen dat we jullie genoeg inspiratie hebben gegeven voor toffe en duurzame cadeaus voor kinderen voor Sinterklaas. En is het je opgevallen dat het duurste cadeau in dit lijstje € 28,95 kost? Dat is dus eigenlijk best wel heel erg betaalbaar. Maak er een fantastisch feest van, met elkaar! 

 

Heel veel liefs,

Jessica & Susan
Bij en Mus

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »