Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Wat is er te doen tijdens het Grachtenfestival in Meppel?

24 Mei 2023
door Susan

Wanneer is het Grachtenfestival in Meppel 2023? Wat is er te doen tijdens het Grachtenfestival? We geven je antwoorden op deze en meer vragen en laten je een impressie van 2022 zien. 

Ieder jaar in juni is het Grachtenfestival weer een geweldig festival in Meppel. 3 dagen lang feest voor groot en klein. Wij als winkel in de binnenstad zijn super trots op de leuke activiteiten dus we geven je graag wat tips voor deze dagen. 

Wanneer is het Grachtenfestival in Meppel 2023? 
Dit jaar is het Grachtenfestival op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni. 

Waar zijn de activiteiten tijdens het Grachtenfestival? 
Op de vrijdag wordt er afgetrapt met Live muziek op de Stoombootkade (bij Sukade en de pannenkoekenboot), is er een spannende wedstrijd bungee-roeien en een concert op een drijvend podium. Ook leuk is de Late Night Grachtenwalk vanaf 21:00 's avonds. En natuurlijk is er in de avond weer live muziek, namelijk met René Karst. 
Op de zaterdag vind je verspreid door de hele binnenstad een braderie. Veel winkels in de Hoofdstraat, Grote Kerkstraat en Woldstraat doen hieraan mee. Maar er is ook nog een hele braderie bij het Galmanspad / Sluisgracht. Ook zie je daar de haven vol liggen met prachtige versierde boten. Het grote schip van de Marine ligt daar trouwens ook in het Westeinde, en daar mag je ook echt op en in komen kijken! 
Net voor de Pannenkoekenboot kun je over de brug heen lopen en dan kom je uit op het Bleekerseiland: Dat is namelijk deze dag een Kinder speel-eiland! Dit is echt een paradijs voor kids met heel veel springkussens, stormbanen, bellen blazen en heel veel meer leuke activiteiten voor kids van 1 t/m 15 jaar. 
In de grachten zijn er verder onder andere nog demonstraties van de Meppeler Sloeproeivereniging en modelboten, en er zijn op diverse plekken optredens van Piraten- en Shantykoren. In de stoombootkade is op deze dag nog meer live muziek, en op het drijvende podium wordt het die avond een groot feest met de Dikdakkers. 
De zondag 11 juni is de afsluitende dag. Deze dag zal een super gezellige koopzondag zijn waar natuurlijk het overgrote deel van de gezellige winkels en boetiekjes in Meppel aan mee doet. Ook Bij en Mus is dan geopend! Ook is er deze dag weer een braderie in de stad.  Verder komen veel activiteiten overeen met de zondag, want op deze dag is er natuurlijk weer een kinderspeeleiland op het Bleekerseiland, is er veel muziek en gezelligheid in de stad. Ook is er deze dag een te gekke City Swim en City Sup wedstrijd in het grachtengebied. 

Wil je meer weten over het programma? Check dan deze website: https://www.grachtenfestivalmeppel.nl/

Kan je ergens overnachten tijdens het grachtenfestival? 
Natuurlijk! Super leuk als je meerdere dagen wilt komen genieten van de gezelligheid in Meppel. In Meppel heb je het City Hotel en diverse leuke B&B's. Ook in de buurt is bijvoorbeeld het Hotel Zwartewater in Zwartsluis. Of boek een gezellige camping in de buurt. In de buurt van Giethoorn zitten ook veel leuke campings. En combineer je weekendje weg dan zeker met een bezoekje aan Giethoorn! Ook in Havelte, Uffelte, Wanneperveen en de Wijk vind je veel leuke campings en dit is allemaal op steenworp afstand van ons allerleukste stadje Meppel. 

Waar kan ik parkeren tijdens het grachtenfestival? 
Parkeren kan een uitdaging zijn tijdens zo'n groot evenement. Daarom hier wat tips van ons! Wil je zo dichtbij mogelijk (en betaald) parkeren, dan kun je de parkeergarages de Keyserstroom en Kromme Elleboog proberen. Ook goede parkeerplaatsen (buiten) zijn de parkeerplaats achter het Stadhuis en P de Koekoekstraat. Parkeren aan de ring (Kleine Oever etc) kan ook, maar raad ik niet aan omdat je daar maar 2 uurtjes mag staan. Gratis parkeren kan ook, dit is prima te lopen. Parkeer dan bijvoorbeeld bij schouwburg Ogterop (P4), aan de Stationsweg en aan het Zuideinde. 

Waar kan ik uit eten met kinderen tijdens het grachtenfestival? 
Uit eten met kids in Meppel kan een uitdaging zijn. Wij gaan ontzettend graag uit eten bij de Wheem en de Brasserie, maar daar zijn geen kinder speelhoekjes binnen. Maar wel heerlijk eten om van te genieten :-) 
De 'Bakker en de Schenker' aan de vernieuwde Groenmarkt heeft wel een speelhoekje voor kids. En zit je lekker buiten dan vermaken ze zich natuurlijk op de Groenmarkt wel. Ook bij Sons & Daughters kun je heerlijk zitten, ook buiten in de prachtige binnentuin. Maar wil je je kids écht een plezier doen? Dan kan ik alleen maar zeggen dat je absoluut moet gaan eten bij Pannenkoekenboot de Liberté. Want dat is gewoon helemaal de bom voor de kids! :-) 
Verder zijn er tijdens het grachtenfestival natuurlijk ook diverse stands en kraampjes met lekkere dingen, maar welke en waar precies kunnen we niet vooraf zeggen. 

Nog iets anders doen in de omgeving van Meppel? 
Nog tijd over en zin om iets leuks te doen? Hier zijn onze tips in een notendop! Bezoek speel- en ijsboerderij de Drentse Koe als je kids zin hebben om te spelen en ravotten. Echt een aanrader! Ook in Havelte zit een geweldige speeltuin waar je je een ochtend of middag kan vermaken (en ouders lekker kunnen eten/drinken). Dit is speeltuin 't Hunebed. Daar vlakbij in Havelte zit ook een mooie Vlindertuin. En natuurlijk móet je even bij een echt Hunebed komen kijken als je in Drenthe bent, dus bezoek dan gelijk D53 als je toch in de buurt bent. Je kunt in de omgeving van Havelte trouwens prachtige wandelingen maken, dus als je even wilt uitpuffen van het festival.. Dan is dat een top idee. Veel plezier! 

Heb je nog andere vragen? We helpen je graag! stuur ons een berichtje op instagram of een mailtje naar [email protected]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »